Over het algemeen zijn we gewend om dingen op onze automatische piloot te doen…. In de hectiek van de dag. Vandaag wil ik je vragen even stil te staan bij het beeld dat deze foto bij jou oproept? Kijk eens echt naar de foto…. Kan jij terug gaan naar een moment in je leven waarop jij een belangrijke keuze moest maken?

Hoe kijk je daarop terug?

Ben je er nog steeds heel blij mee of heb je spijt?
Was het een weloverwogen keuze of maakte je die te snel?

Deze foto verwoordt voor mij zo mooi, hoe je soms op een twee splitsing komt en je weet dat je koers moet gaan bepalen. Je afscheid moet nemen van dingen of mensen… Je moet je gaan focussen op nieuwe dingen die in je leven komen.
Deze gebeurtenissen kunnen je overkomen en daardoor is het niet echt een bewuste keuze. Misschien houd je grip op de situatie, door de keuze die je wel maakt.

 

 “Alles wat je aandacht geeft groeit” 

 

Dit geldt voor de mooie dingen die je ontwikkelt! Je mag hierdoor nog meer genieten…. Je maakt nog mooiere stappen….. én je gaat echt stralen!!

Herken jij die?
Fijn zijn die momenten hè!

Ik geniet daar altijd volop van en merk dat het me echt vooruit brengt, omdat je gelooft in iets wat je doet, of in jezelf.

Maar…. het geldt ook voor negatieve gedachten!

Hoe meer aandacht je die negatieve gedachten geeft, des te meer je hierin op gaat. Des te moeilijker is het, om de verandering in gang te zetten. Zo kom je vast te zitten in jouw eigen denkpatronen….

Als coach kijk ik heel erg naar het “jou” en “jouw systeem”; naar je huidige gezin en je gezin van herkomst. Welke situaties en gevoelens spelen en speelden daar? Bepalen die misschien de manier waarop je nu naar de situatie kijkt??

Immers niets is wat het lijkt als je anders kijkt?? 

Door hier met rust en vanuit liefde voor jezelf naar te kijken, kan jij de verandering in gang zetten.
Waarin jij stapje voor stapje, patronen mag doorbreken en nog meer mag gaan stralen:
Je weet pas wat je wilt veranderen als je weet waar de weerstand is……